Hoe de donkere modus van Facebook op mobiel in te schakelen

Vorige maand kreeg een select aantal gebruikers over de hele wereld toegang tot de donkere modus van Facebook op iOS-apparaten. Het is mogelijk dat je de donkere modus-update binnen een paar dagen of maanden krijgt. We hebben onlangs een handleiding gepubliceerd over het inschakelen van de donkere modus van Facebook in een webbrowser en in dit bericht leren we u hoe u de donkere modus van Facebook voor Android- en iOS-apparaten kunt inschakelen.

Facebook donkere modus op Android-app

Er is momenteel geen officiële optie in de Android-app om de donkere modus in te schakelen. De donkere modus op de Facebook-app is momenteel in ontwikkeling en zal binnenkort beschikbaar zijn, volgens @alex193a, een Twitter-gebruiker.

Dit weerhoudt je er echter niet van om de Dark Mode op de Facebook Android App te installeren. Er zijn een paar andere manieren om de donkere modus in de Facebook Android-app in te schakelen.

Systeembrede donkere modus inschakelen:
Android 10 biedt een systeembrede donkere modus waarmee de hele gebruikersinterface en de apps donker kunnen worden, zodat u de systeembrede donkere modus kunt gebruiken om de donkere modus in de Facebook-app in te schakelen.

Volg de volgende stappen:

 • U moet eerst de ontwikkelaarsopties inschakelen. Volg de onderstaande stappen om de ontwikkelaarsopties op uw Android-telefoon te activeren.
 • Er is een schakelaar in de ontwikkelaaropties met de tekst ‘Override Force Dark’. Klik erop om het in te schakelen.
 • Om de donkere modus van Facebook in te schakelen, klikt u twee keer op de schakelaar om deze uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Deze stap is vereist om de donkere modus in de Facebook-app in te schakelen.
 • Open de Facebook-app en het zal de donkere modus erin inschakelen.

Donkere modus op Facebook Lite-app:

De optie Donkere modus is al beschikbaar in de instellingen van Facebook Lite, een verkleinde versie van de Facebook-app die is gemaakt voor handsets op instapniveau. U zult dit zonder moeite kunnen doen. Dus, als je Facebook Lite wilt gebruiken, volg dan deze instructies om de donkere modus op de app in te schakelen.

 • Download de Facebook lite-app uit de Play Store.
 • Log in op uw Facebook-account.
 • Ga naar de instellingen in de rechterbovenhoek.
 • Klik op de schuifregelaar voor de donkere modus en de donkere modus wordt geactiveerd.

Donkere modus in de Chrome-browser

Deze methode is voor degenen die om de een of andere reden Facebook in hun Chrome-browser op hun telefoons willen gebruiken in plaats van het in de officiële app te gebruiken.

 • Google Chrome openen
 • Tik op drie stippen in de rechterbovenhoek.
 • Klik onderaan op Instellingen.
 • Daar vind je een optie voor thema’s. Kies een donker thema uit de opties en het zal het inschakelen.

Facebook donkere modus op iOS:

In tegenstelling tot de Android-app ondersteunt de Facebook-app voor iOS de donkere modus nog niet. WABetaInfo heeft echter bevestigd dat er een Dark-thema voor de Facebook iOS-app in de maak is en binnenkort zal worden uitgebracht.

Er zijn echter enkele manieren om de donkere modus in iOS te gebruiken tot die tijd komt.

Smart Invert-modus inschakelen:

De beste manier om de donkere modus van Facebook op de Facebook iOS-app te krijgen, is om dit op deze manier te doen. De Smart Invert Mode-functionaliteit is geïmplementeerd in iOS 13 om de donkere modus toe te voegen aan apps die deze voorheen niet hadden.

 • zijn functie is beschikbaar in de instellingen voor Toegankelijkheid van de telefoon.
 • Open instelling> Toegankelijkheid> Scherm- en tekstgrootte
 • Daar vindt u Smart Invert-schakelaar.
 • Klik op de schuifregelaar om de Smart Invert-modus in te schakelen.
 • Open de Facebook-app en je zult zien dat het Facebook-thema donker wordt.

Dus op deze manier kunt u de donkere modus van Facebook op uw smartphone inschakelen. Als je deze tutorial leuk vindt, deel dit artikel dan met je vrienden of probeer het zelf. Of als je dit niet hebt begrepen, neem dan contact met ons op Facebook bellen voor meer vragen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: