Design a site like this with WordPress.com
Get started

Hoe Spotify te integreren in Alexa Amazon Echo

Alexa, de slimme Amazon Echo-speaker, werkt goed met verschillende muziekaanbieders, waaronder Spotify, dat enorm populair is. Normaal gesproken vertrouwt Alexa voor amusement op Amazon Music, maar nu Spotify Connect wordt ondersteund, kun je Spotify verbinden met Alexa en er je standaard muziekbron van maken.

Wanneer je Spotify aan je Amazon Echo koppelt, heb je volledige controle over je muziekbibliotheek en afspelen. Zelfs de geluidskwaliteit kan worden verfijnd met de EQ-functie van Alexa. Omdat je nu nummers van je favoriete films en radiostations mag afspelen, krijg je met deze uitbreiding nog meer muziek!

Hoe Spotify te integreren in Alexa Amazon Echo

Abonnementen op de Spotify-Alexa-integratie zijn beschikbaar in zowel gratis als premium-versies. In bepaalde landen, zoals de Verenigde Staten en Australië, is het gratis voor abonnees. Met de volgende stappen kun je Spotify combineren met Alexa op Amazon Echo:

 • Open de Alexa-app op je telefoon en ga naar Instellingen (je vindt instellingen in het menu dat verschijnt nadat je op de drieregel in de linkerbovenhoek hebt geklikt).
 • Selecteer Muziek of Muziek en podcasts in het menu Instellingen.
 • Selecteer Koppel nieuwe service> Spotify via de plusknop. U wordt naar een pagina geleid waar u uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt invoeren en Spotify kunt instellen als uw standaardmuziekservice.

Je Spotify-account wordt nu gekoppeld aan je Amazon Alexa-account. Gebruik een spraakopdracht om Alexa te vragen een nummer of afspeellijst af te spelen die je wilt: “Alexa, speel [naam van nummer / afspeellijst].”

Alexa-Spotify-spraakopdrachten

Nu je de mogelijkheid hebt om Spotify-muziek af te spelen via Alexa, moet je de juiste commando’s kennen om haar aan te bieden.

Wanneer je muziek wilt kiezen

Als je het type muziek wilt kiezen dat Alexa voor je moet spelen, gebruik dan de onderstaande spraakopdrachten.

 • “Alexa, speel (afspeellijst) van Spotify”, zegt de stemassistent.
 • “Alexa, speel (artiest) van Spotify”, zegt de stemassistent.
 • “Alexa, speel (titel) af van Spotify”, zegt de stemassistent.
 • “Alexa, speel (album) van Spotify”, zegt de stemassistent.
Wanneer u het afspelen wilt regelen

Hieronder volgen spraakopdrachten voor het afspelen:

 • “Alexa, hou op.”
 • “Alexa, pauze.”
Wanneer u een vraag wilt stellen

Alexa kan ook als virtuele assistent voor je dienen. Je kunt alles leren wat er te weten valt over je muziek met slechts een paar eenvoudige commando’s. Je kunt Alexa de volgende opdrachten geven.

 • “Alexa, wat is dit voor liedje?”
 • “Alexa, kun je me vertellen wanneer deze muziek is uitgebracht?”

Alexa pauzeert muziek en zoekt naar het juiste antwoord wanneer je deze commando’s aanbiedt.

Verbind je Alexa Amazon Echo met de Spotify-app

Als je je stem niet wilt gebruiken om je Alexa Amazon Echo te bedienen, kun je hem in plaats daarvan verbinden met een Spotify-app. Dit kan op elk apparaat waarop de Spotify-app is geladen, zoals een telefoon, tablet of laptop.

 • Selecteer Bladeren wanneer u naar muziek luistert.
 • Hiermee gaat u naar een website waar u wordt gevraagd om verbinding te maken met een apparaat.
 • Kies Alexa in het Amazon Echo-menu.
Hoe het spraaktempo van Alexa te verhogen

Je kunt de spreeksnelheid van Alexa aanpassen als je haar moeilijk te verstaan ​​vindt of als ze spreekt met een snelheid die je niet kunt bijhouden. U kunt haar tempo aanpassen aan uw wensen, of ze nu haast of achterblijft. Deze functie verbetert de bruikbaarheid van Alexa voor veel abonnees, vooral voor mensen met gehoorproblemen.

De mogelijkheid zal vooral gunstig zijn voor degenen die Alexa gebruiken om naar hun Kindle eBooks te luisteren. Hoe kun je het spraaktempo van Alexa sneller of langzamer maken? U kunt hiervoor de volgende spraakopdrachten gebruiken:

 • Zeg ‘Alexa, spreek langzamer’ om Alexa langzaam te laten spreken.
 • Zeg “Alexa, spreek sneller” om Alexa sneller te laten praten.
 • “Oké, ik zal tegen je praten”, zal Alexa hoogstwaarschijnlijk antwoorden.

Eindoordeel

Het is fantastisch nieuws dat Spotify nu kan linken naar Alexa Amazon Echo-luidsprekers. Muziekfans en Spotify-abonnees kunnen nu naar muziek luisteren op Echo-apparaten. Het enige wat je nu hoeft te doen is je Amazon Alexa koppelen aan Spotify en beginnen met luisteren!

In deze blog hebben we een aantal snelle en eenvoudige methoden die je kunt volgen. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met onze technische experts Amazon bellen nederland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: