Design a site like this with WordPress.com
Get started

Groeps-e-mail verzenden in Gmail

In deze blog leer je hoe je een e-mail naar een groep in Gmail kunt sturen. De beste manier om dit te doen, is door ontvangers (of een contactgroep, die u op een computer of Android kunt instellen) toe te voegen aan het veld Blind Carbon Copy (BCC) van het bericht.

Methode 1 Een bericht verzenden met Blind Carbon Copy
Image titled Send Group Email in Gmail Step 1
 1. Ga naar Gmail en meld je aan. Ga naar https://www.gmail.com in een webbrowser als je een computer gebruikt. Als je een telefoon of tablet gebruikt, tik je op het witte en rode enveloppictogram op het startscherm of in de app-lade om de Gmail-app te starten.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 2
 1. Compose is toegankelijk door op de knop te klikken of erop te tikken. Op een computer bevindt het zich in de linkerbovenhoek en in de mobiele app bevindt het zich in een rode cirkel in de rechterbenedenhoek. Hiermee wordt een nieuw bericht naar de ontvanger gestuurd.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 3
 1. Er kan op BCC worden getikt of geklikt. Het staat in de uiterst rechtse hoek van het veld ‘Naar’. Als u een mobiel apparaat gebruikt, tikt u eerst op de pijl-omlaag en vervolgens op het BCC-veld.
 • Blind Carbon Copy (BCC) is een acroniem voor ‘blind carbon copy’. Als u adressen of labels in dit veld plaatst in plaats van Aan of CC, kunnen ontvangers de lijst met ontvangers niet zien. Als een ontvanger het bericht beantwoordt, zorgt BCC ervoor dat het alleen wordt doorgestuurd naar de afzender (niet de groep).
 • Als u liever wilt dat ontvangers de adressen van iedereen op de lijst zien, slaat u deze stap over en voert u in plaats daarvan de adressen in de kolom ‘Aan’ in.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 4
 1. Vul de namen van de ontvangers in. Gmail stelt een contactpersoon voor als je een e-mailadres typt dat het herkent. Om het adres van een contact aan het veld toe te voegen, klikt of tikt u op de naam. Een komma moet worden gebruikt om alle andere (contactloze) adressen te scheiden.
 • Begin met het typen van de labelnaam en klik erop wanneer deze wordt weergegeven in de zoekresultaten als je een groepslabel hebt gemaakt.
 • Als u wilt dat andere personen een kopie van het bericht ontvangen, schrijft u het e-mailadres van de hoofdontvanger in het gebied “Aan” en typt u de andere adressen in het veld “CC” (als u wilt dat de andere adressen zichtbaar zijn) of de Veld “BCC” (als u niet wilt dat de andere adressen zichtbaar zijn) (als u de andere adressen wilt verbergen).
Image titled Send Group Email in Gmail Step 5
 1. Typ het onderwerp van de e-mail en het bericht in de daarvoor bestemde vakken.
  Titel afbeelding Stuur groeps-e-mail in Gmail Stap 6
Image titled Send Group Email in Gmail Step 6
 1. Klik op de knop Verzenden. Het staat in de linkerbenedenhoek van het bericht op een computer en in de rechterbovenhoek in de mobiele app. Dit stuurt het bericht naar iedereen op de BCC-lijst.
Methode 2 Een groepslabel maken (computer)
Image titled Send Group Email in Gmail Step 7
 1. Open een webbrowser en ga naar https://contacts.google.com. Meld u nu aan bij uw Gmail-account als u dat nog niet heeft gedaan.

Als u van plan bent regelmatig berichten aan dezelfde groep te bezorgen, is dit de manier om te gebruiken. U kunt deze manier gebruiken om contacten toe te voegen aan een bepaalde groep (een label genoemd). U kunt het label in het BCC-gebied van het bericht typen in plaats van een lange lijst met ontvangers zodra u contacten aan het label heeft toegevoegd.

Image titled Send Group Email in Gmail Step 8
 1. muisklikken Als je een oudere versie van Contacten gebruikt, probeer dan Contacten preview. Klik op deze link onder aan de linkerkolom om over te schakelen naar de nieuwe Contacten-ervaring. U gebruikt de nieuwe versie al als deze link er niet is.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 9
 1. Klik op + Maak een label Het is in de richting van het midden van de linkerkolom.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 10
 1. Klik op Opslaan nadat u het label een naam hebt gegeven. Dit moet een korte maar beschrijvende groepstitel zijn. De naam zal verschijnen onder de kop “Labels” in de linkerkolom zodra deze is opgeslagen.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 11
 1. Contacten met 5Clicks. Het staat helemaal bovenaan de lijst. Hiermee gaat u terug naar uw lijst met contactpersonen.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 12
 1. Voor elk contact dat u wilt toevoegen, vinkt u het vakje ernaast aan. Wanneer u met uw muis over de profielfoto van de contactpersoon beweegt, verschijnt er een selectievakje. Beweeg de muis over de cirkel met de eerste initiaal van de contactpersoon als deze geen profielfoto heeft.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 13
 1. Klik op het pictogram Labels beheren om het venster Labels beheren te openen. Boven de linkerbovenhoek van de lijst met contactpersonen is dit de blauwe omtrek van een label of tag. Deze
Image titled Send Group Email in Gmail Step 14
 1. Selecteer het label dat u hebt gemaakt en klik op het vinkje. Hiermee worden alle geselecteerde contacten aan het label toegevoegd.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 15
 1. Klik op de labelnaam in de linkerkolom om de lijst te bekijken. Hiermee worden alle leden van het label weergegeven. Deze lijst kan op elk moment worden aangepast.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 16
 1. Stuur je bericht. Nu u een groepslabel heeft gemaakt, raadpleegt u de methode “Een bericht verzenden met blinde doorslag” om te leren hoe u e-mail naar de groep verzendt
Methode 3 Een groep maken (Android)
Image titled Send Group Email in Gmail Step 17
 1. Open op uw Android-apparaat de app Google Contacten. Contacten is het programma dat u zoekt, en het is een rond blauw pictogram met een witte omtrek van een persoon erin.
 • Sommige Androids worden geleverd met andere Contacts-software; als je een ander pictogram ziet, ga dan meteen naar de Play Store en download Contacten van Google LLC.
 • Als u van plan bent regelmatig berichten aan dezelfde groep te bezorgen, is dit de manier om te gebruiken. U kunt deze manier gebruiken om contacten toe te voegen aan een bepaalde groep (een label genoemd). U kunt het label in het BCC-gebied van het bericht typen in plaats van een lange lijst met ontvangers zodra u contacten aan het label heeft toegevoegd.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 18
 1. Tik op het menu ≡. Het staat bovenaan het scherm.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 19
 1. Tik op Label maken.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 20
 1. Typ een naam voor uw groep. Houd deze naam kort, maar zorg ervoor dat deze deze specifieke groep mensen beschrijft.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 21
 1. Tik op OK. Nu je het label hebt gemaakt, kun je leden gaan toevoegen.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 22
 1. Tik op Contact toevoegen +.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 23
 1. Tik op een contact om deze aan het label toe te voegen. Dit voegt de contactpersoon toe aan de groep.[2]
 • Als u meer dan één contact wilt toevoegen, tikt u op het eerste contact en houdt u het vast om het te selecteren en tikt u vervolgens op extra contacten. Tik op Toevoegen als je klaar bent.
Image titled Send Group Email in Gmail Step 24
 1. Stuur een bericht naar de groep. Nu u een label heeft gemaakt, kunt u deze methode bekijken om te leren hoe u e-mail naar de groep verzendt.

Er is geen probleem of fout met Gmail die het team van professionals van Gmail nederland niet kan oplossen. De lijnen zijn te allen tijde open voor gebruikers en de experts zijn er altijd om hen te helpen. Gebruikers krijgen met de hulp en ondersteuning van specialisten onmiddellijke en nauwkeurige oplossingen voor alle Gmail-gerelateerde problemen.f

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: