Design a site like this with WordPress.com
Get started

Chatten in Gmail

Stappen
 1. Gmail zou nu open moeten zijn. Ga in de webbrowser van uw computer naar https://www.gmail.com/. Als je bent ingelogd, wordt je Gmail-inbox geopend.
 • Voer desgevraagd uw e-mailadres en wachtwoord in als u nog niet bent verbonden met Gmail.
 1. Zoek uit wat je chatnaam is. In de linkerbenedenhoek van de pagina vindt u uw naam en e-mailadres; dit is de chatsectie, waar je anderen kunt kiezen met wie je wilt praten.
 1. Klik op +. Het staat rechts van je chatnaam. Als u dit doet, wordt een pop-upmenu geopend.
 1. Kies een contactpersoon. Klik in het volgende pop-outmenu op de naam van een contact of voer het e-mailadres of telefoonnummer van een contact in en klik vervolgens op de naam in het resulterende vervolgkeuzemenu.
 • Als de naam van de persoon niet wordt weergegeven na een zoekopdracht, staat deze waarschijnlijk niet in uw contacten. U moet deze persoon aan uw contacten toevoegen voordat u met hem kunt chatten.
 1. Voeg een notitie toe aan de uitnodiging. Typ een bericht in het tekstvak bovenaan het chatvenster (bijv. “Hallo daar! Ik zou het op prijs stellen als u mij aan uw chatcontacten zou kunnen toevoegen”) dat u wilt gebruiken om een gesprek met uw contact.
 1. Klik op Uitnodiging verzenden. Dit is een blauwe knop onderaan het chatvenster.
 1. Wacht tot uw verzoek is geaccepteerd door de contactpersoon. U kunt doorgaan als de gebruiker uw chatverzoek accepteert.
 1. Praat met je vriend. Je kunt beginnen met je buddy te praten wanneer ze je verzoek accepteren door op + en vervolgens op hun naam te klikken. Hun chatbox verschijnt helemaal aan de rechterkant van de pagina.
 • U kunt het chatvenster altijd opnieuw openen door op de naam van de persoon te klikken in het chatgedeelte aan de linkerkant van de pagina.
 1. Start een groepsgesprek. Klik op het +-pictogram, typ de naam van een contact, klik op de naam wanneer deze verschijnt, herhaal totdat je iedereen die je wilt aan je groep hebt toegevoegd en klik vervolgens op Afbeelding met de naam Android7done.png in de rechterbovenhoek van het pop-outmenu. Hierdoor kunt u met meerdere personen tegelijk praten.
 1. Gebruik Gmail om te bellen. Je kunt de chatfunctie van Gmail gebruiken om een lokaal nummer te bellen (dus geen internationaal nummer) zonder dat je je telefoon hoeft te gebruiken:
 • Klik onder het gespreksgebied op het pictogram in de vorm van een telefoon.
 • Vul het telefoonnummer in waarmee u contact wilt opnemen.
 • Selecteer in het vervolgkeuzemenu Bel [nummer].

We erkennen dat het omgaan met Hoe te chatten in Gmail
kan moeilijk zijn. We hopen echter dat na het lezen van de bovenstaande adviesblog, uw kijk op het probleem is veranderd en dat u het zonder verdere complicaties hebt kunnen oplossen. Als het probleem zich blijft voordoen en u niet kunt chatten in Gmail, raden we u aan contact op te nemen met ons deskundige team van Gmail bellen om de beste oplossing te bepalen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: