Design a site like this with WordPress.com
Get started

Sms’en vanuit Gmail

In deze blog leer je hoe je een e-mail verzendt als sms vanuit Gmail. Om dit te doen, moet u het telefoonnummer en de e-mailcode van de provider van uw ontvanger weten. Houd er rekening mee dat, hoewel je gemakkelijk sms-berichten van 160 tekens of minder naar de meeste providers kunt sturen, het proberen om afbeeldingen, video’s of lange berichten via e-mail-naar-tekst te verzenden voor veel telefoons niet werkt.

Deel 1 Uw tekstadres vinden

1 Begrijp hoe e-mailgebaseerd sms’en werkt. Je hebt zowel het telefoonnummer van de ontvanger als de e-mailcode van de provider nodig om een e-mailbericht als sms te verzenden.

 • Helaas accepteert niet elke koerier sms-berichten die vanaf een e-mailadres zijn verzonden.
 • De meeste gewone tekstberichten (sms) hebben een beperking van 160 tekens.

2 Ga naar de Email2SMS-website en log in. Ga in de webbrowser van uw computer naar https://email2sms.info/.

 • Deze webpagina helpt u erachter te komen welke e-mailcode van de provider u moet gebruiken.

3 Scroll naar beneden naar het gedeelte “Zoeken in de lijst”. Deze vind je bovenaan de pagina.

4 Kies een land om te bezoeken. Selecteer uw land in de vervolgkeuzelijst ‘Land’ en klik vervolgens op de naam.

 • Mogelijk moet u naar beneden scrollen om uw land te vinden.

5 Vul de vervoerdergegevens van uw geadresseerde in. Vul de naam van de vervoerder van uw ontvanger in het tekstvak “Vervoerder” in.

 • Als uw ontvanger bijvoorbeeld Sprint gebruikt, typt u Sprint.

6 Onderzoek de uitkomst van de “Gateway”. Het adres dat wordt weergegeven naast de kop “Gateway” in het item “nummer@[adres]” verwijst naar het adres dat u moet gebruiken om uw e-mail als tekstbericht te verzenden.

 • Om het “Gateway”-resultaat te zien, moet u mogelijk naar beneden scrollen.
 • In sommige gevallen zult u een aantal alternatieve opties tegenkomen die verband houden met de onderverdelingen van een vervoerder. Meestal hebben al deze selecties hetzelfde adres.
Deel 2 Sms’en vanuit Gmail

1 Gmail zou nu open moeten zijn. Ga in de webbrowser van uw computer (desktop) naar https://www.gmail.com/ of klik op het pictogram van de Gmail-app (mobiel). Als je bent ingelogd, wordt je Gmail-inbox geopend.

 • Voer desgevraagd uw e-mailadres en wachtwoord in als u nog niet bent ingelogd.

2 Click + Compose is een combinatie van de woorden “click” en “compos. Het staat linksboven op de pagina. Als gevolg van deze actie verschijnt er een nieuw bericht aan de rechterkant van de pagina.

 • Op mobiel tik je op het potloodvormige pictogram ‘Opstellen’.

3 Vul het telefoonnummer van uw ontvanger in. Vul in het veld “Aan” of “Ontvanger” het 10-cijferige telefoonnummer in van de persoon naar wie u uw bericht stuurt.

4 Voeg de e-mailcode toe. Typ @ gevolgd door de code die je in het vorige deel hebt gevonden. U zou nu een telefoonnummer en het adres in het veld “Aan” moeten hebben.

 • De code voor Verizon is bijvoorbeeld “@vtext.com”, dus u kunt 1234567890@vtext.com typen in het veld “Aan” om een Verizon-nummer te sms’en.

5 Typ uw bericht in het vak. Typ uw bericht in de grote tekstruimte onder aan het berichtvenster.

 • Als u een onderwerpregel wilt opnemen, kan dat, maar niet alle sms-diensten zullen deze weergeven.
 • Als je je bericht als een conventioneel sms-bericht wilt verzenden, houd het dan onder de 160 tekens. Als u een bericht met meer dan 160 tekens verzendt, wordt het bezorgd als een MMS- of EMS-bericht, dat uw ontvanger mogelijk niet kan lezen.

6 Verstuur het bericht. Het is te vinden in de buurt van de onderkant van het venster. Hiermee wordt de tekst van uw e-mail omgezet in een sms-bericht.

Tik op een mobiel apparaat op het symbool ‘Verzenden’, dat eruitziet als een papieren vliegtuigje.

Wil je begrijpen hoe je sms’t vanuit Gmail? Dan ben je hier binnen de kortste keren geholpen. Je kunt ook de klantenservice van Gmail bellen bellen als je andere gerelateerde vragen hebt. De meest gekwalificeerde specialisten staan dan voor u klaar om u te voorzien van de meest betrouwbare stappen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: