Hoe maak je een groep aan in Gmail?

email group in Gmail

Regelmatig e-mails naar meerdere mensen sturen kan een vervelend karwei zijn. U moet elke ontvanger afzonderlijk toevoegen aan de e-mail die u verzendt, wat tijdrovend en vervelend kan zijn, vooral als u honderden e-mails per dag verzendt.

Nou, ik kan niet voor alle e-maildiensten spreken, maar Gmail is er een van. Door een e-mailgroep of mailinglijst aan te maken, kunt u eenvoudig een e-mail naar meerdere ontvangers sturen. Volg de stapsgewijze instructies in deze handleiding om te leren hoe u een e-mailgroep start in Gmail.

10 stappen om een groep te maken in Gmail

1.) Open een webbrowser op uw computer en log in op uw Gmail-account.

2.) Ga naar de Google-contactenpagina door op het tegelpictogram in de rechterbovenhoek te klikken en Contacten te selecteren in het vervolgkeuzemenu zodra u uw Gmail-account hebt ingevoerd.

contacts in gmail

3.) Op de pagina Google Contacten ziet u een lijst met alle contacten die aan uw Google-account zijn gekoppeld. Als je telefoonnummers ziet in het gebied Contacten, selecteer je Andere contacten om de e-mailadressen te zien van de mensen die je aan je account hebt toegevoegd.

other contacts in Gmail

4.) Selecteer de contacten die u wilt toevoegen aan de groep of mailinglijst om een e-mail te verzenden uit de lijst met contacten met het e-mailadres in uw account.

5.) Klik in de rechterbovenhoek, boven de optie Toevoegen aan mijn contacten, op het labelpictogram naast de contacten die u wilt toevoegen. Op uw scherm verschijnt een vervolgkeuzemenu.

6.) Selecteer Label maken in het vervolgkeuzemenu en typ vervolgens een labelnaam voor de groep in het vak dat op uw scherm verschijnt.

label group in gmail

7.) Wanneer u klaar bent met het typen van de groepsnaam, klikt u op de knop OK. Uw Gmail-account wordt gebruikt om de groep of e-maillijst op te stellen.

8.) Klik in uw Gmail-account op de knop Opstellen om een e-mail te verzenden. Vul het veld Aan in met de labelnaam die u in de vorige stappen hebt gemaakt. Terwijl u de naam begint te typen, genereren de Google-gerelateerde alfabetten die u typt automatische suggesties.

9.) Selecteer de groepsnaam in het vervolgkeuzemenu, typ vervolgens het onderwerp van de e-mail in het onderwerpgebied en het materiaal dat u wilt opnemen in het veld Hoofdtekst.

10.) Klik op de knop Verzenden als u klaar bent met het toevoegen van de inhoud en de groep. De e-mail wordt meteen verzonden naar de contacten die u aan de groep hebt toegevoegd.

Als geen van de bovengenoemde opties werkt, belt u eenvoudig het gratis nummer Gmail bellen. Omdat een tevreden klant altijd een tevreden klant is, leggen de professionals hun acties uit met behulp van geavanceerde tools voor probleemoplossing. Gebruikers kunnen ook de praktische zelfhulpblogs gebruiken voor meer probleemoplossing. Ondersteuning op afstand is ook beschikbaar voor gebruikers via internet.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started