Hoe versleutelde e-mail in Gmail te verzenden? Check nu

send encrypt email in Gmail

Hoewel Gmail geen inherente mogelijkheid heeft om versleutelde e-mails te verzenden, zijn er verschillende tijdelijke oplossingen waarmee u gecodeerde e-mails naar ontvangers kunt verzenden vanuit uw Gmail-account.

Volg de procedures in de onderstaande tijdelijke oplossingen om Gmail versleutelde e-mails te laten bezorgen.

4 add-ons om gecodeerde e-mails in Gmail te verzenden

Zoals hierboven vermeld, biedt Gmail geen directe optie om versleutelde e-mail te verzenden, maar u kunt een add-on gebruiken om versleutelde uitgaande e-mail in Gmail te verzenden.

VOOR FIREFOX

  1. Versleutelde communicatie
encrypt email in gmail

Als u Firefox gebruikt om toegang te krijgen tot uw Gmail-account, kunt u de plug-in Encrypted Communications gebruiken. Installeer eenvoudig de extensie en start uw Firefox-browser opnieuw. Ga vervolgens in een browser naar uw Gmail-account en maak een e-mail aan die u wilt versleutelen.

Klik met de rechtermuisknop op de muisknop nadat u klaar bent met het schrijven van de e-mail om “Communicatie versleutelen” te zien. Klik op de knop OK nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd. Uw e-mail wordt gecodeerd en is klaar om te verzenden zodra deze is gedecodeerd. Om de e-mail te zien, klikt u op de knop Verzenden en zorgt u ervoor dat de ontvanger de add-on ook in zijn webbrowser heeft geladen.

Om de inhoud van de versleutelde e-mail te lezen, moet de ontvanger met de rechtermuisknop klikken, Communicatie ontsleutelen selecteren en het wachtwoord invoeren.

  1. Encipher.IT

Navigeer naar de Encipher.it-pagina in uw Firefox-webbrowser, sleep het pictogram naar uw bladwijzerbalk en ga vervolgens naar uw Gmail-account. Nadat u klaar bent met het schrijven van uw e-mail, klikt u op de bladwijzerknop Encipher.it. U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren voordat u de versleutelingsoptie selecteert. Als u de ontvanger van de e-mail bent, selecteert u de bladwijzeroptie, voert u uw wachtwoord in en decodeert u het bericht.

VOOR GOOGLE CHROME

  1. Veilig verzenden

U kunt de Sendsafely-extensie gebruiken om toegang te krijgen tot uw Gmail-account als u de Google Chrome-webbrowser gebruikt. Installeer eenvoudig de Sendsafely Chrome-extensie, ga naar Gmail en maak de e-mail die u wilt versleutelen.

Stuur de e-mail naar de ontvanger en zorg ervoor dat hij of zij de Sendsafely-extensie heeft geïnstalleerd in hun Chrome-browser, zodat ze deze kunnen decoderen en lezen. Om e-mail te coderen en decoderen, kunt u nu een beveiligingsvraag gebruiken in plaats van het standaard wachtwoordcriterium.

Om het vraag-/antwoordvak te openen, klikt u eenvoudig op het selectievakje Versleutelen. Om de versleutelde e-mail te verzenden, vult u het formulier in en drukt u vervolgens op de knop Versleutelen + Verzenden. De ontvanger ontvangt uw e-mail samen met een link die hem of haar zal aansporen om te reageren op de vraag die u hebt gebruikt om het bericht te versleutelen.

  1. Overal vergrendeld

U kunt services zoals Enlocked gebruiken, die is gebouwd op Pretty Good Privacy, als u geen extensie aan uw Chrome-browser wilt toevoegen. Enlocked is beschikbaar als plug-in voor Firefox, Chrome, Safari, Outlook en Internet Explorer. Het is ook beschikbaar als iPhone- en Android-app.

encrypt email in gmail

Als je echter nog steeds vragen hebt of meer wilt weten over Gmail, neem dan direct contact op met de klantenservice van Gmail bellen voor hulp. Blijf ook stressvrij over de services, want niet alleen onze services, maar ook onze professionals zijn echt competent en coöperatief.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started