Design a site like this with WordPress.com
Get started

Contacten beheren in Gmail

Deze blog leert je hoe je je Gmail-contacten kunt exporteren, bewerken en verwijderen. Je hebt hiervoor een computer nodig, aangezien het niet mogelijk is om toegang te krijgen tot je contactenlijst in de mobiele Gmail-app.

Methode 1 Contacten openen

1 Ga in uw webbrowser naar Gmail. Ga naar https://www.gmail.com/ en typ je e-mailadres in. Als je al bent ingelogd, krijg je hiermee toegang tot je Gmail-inbox.

  • Om door te gaan, moet je het e-mailadres en wachtwoord van het account invoeren als je dat nog niet hebt gedaan.

2 Klik rechtsboven op het symbool. Het staat in de rechterbovenhoek van de pagina, in de buurt van je profielpictogram. Dit zal een menupaneel openen waaruit u kunt kiezen.

3 Selecteer in het pop-upvenster Contacten. Een wit boegbeeld in een blauwe cirkel vertegenwoordigt deze optie. Er wordt een nieuwe pagina geopend met een lijst met al uw Google-contacten.

Methode 2 Contacten bewerken

1 Zoek in uw lijst met contactpersonen het contact dat u wilt wijzigen. U kunt een contactpersoon zoeken op naam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijf of adres.

2 Beweeg uw muis over de naam van uw contactpersoon in de lijst. Aan de rechterkant ziet u de bewerkingsknoppen.

3 Selecteer het symbool naast de naam van uw contactpersoon. Het staat aan de rechterkant van de pagina. Het geselecteerde contact wordt toegevoegd aan uw lijst ‘Contacten met ster’ en de ster wordt blauw.

4 Selecteer het symbool naast de naam van uw contactpersoon. Het bevindt zich aan de rechterkant, in de buurt van de ster. Het opent de details van het geselecteerde contact in een nieuw pop-upvenster.

5 Bewerk de gegevens van uw contactpersoon. U kunt hier nieuwe gegevens aan deze contactpersoon toevoegen of de oude gegevens bijwerken.

6 Klik rechtsonder op Opslaan. Hiermee worden de gegevens van uw contactpersoon bijgewerkt

Methode 3 Een contactpersoon verwijderen of verbergen

1 Zoek in uw lijst met contactpersonen het contact dat u wilt wijzigen. U kunt een contactpersoon zoeken op naam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijf of adres.

2 Plaats de muisaanwijzer op de naam van uw contactpersoon in de lijst. U ziet nu de bewerkingsknoppen aan de rechterkant.

3 Selecteer het symbool naast de naam van uw contactpersoon. Het is aan de rechterkant van de weg. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met al uw contactopties.

4 Selecteer in het menu Verwijderen. Het staat naast een prullenbakpictogram in de lijst.

  • U kunt in dit menu ook Verbergen voor contacten kiezen. Het geselecteerde contact wordt hier verborgen in de lijst, maar u kunt ze met deze optie nog steeds aan uw e-mails toevoegen.

5 Selecteer Verwijderen in de bevestigingspop-up. Hiermee wordt uw actie gevalideerd en wordt het geselecteerde contact uit uw lijst met contacten verwijderd.

Methode 4 Een contactpersoon exporteren

1 Zoek de contactpersoon die u wilt afdrukken of exporteren. U kunt een contactpersoon zoeken op naam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijf of adres.

2 Beweeg uw muis over de naam van uw contactpersoon in de lijst. Aan de rechterkant ziet u de bewerkingsknoppen.

3 Selecteer het pictogram naast de naam van uw contactpersoon. Het is aan de rechterkant van de weg. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met al uw contactopties.

4 Om dat contact te exporteren, gaat u naar het menu en selecteert u Exporteren. Het staat naast een wolk en een pijlpictogram in de lijst.

5 Kies een bestandsformaat voor export. Uw contacten kunnen worden geëxporteerd in Google CSV-, Outlook CSV- of vCard-indeling.

6 Selecteer Exporteren in het pop-upvenster. Hiermee wordt het geselecteerde contact opgeslagen in de downloadmap op uw computer.

Methode 5 Een contactpersoon afdrukken

1 Zoek de contactpersoon die u wilt afdrukken of exporteren. U kunt een contactpersoon zoeken op naam, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijf of adres.

2 Beweeg uw muis over de naam van uw contactpersoon in de lijst. Aan de rechterkant ziet u de bewerkingsknoppen.

3 Selecteer het pictogram naast de naam van uw contactpersoon. Het geeft u toegang tot uw contactopties.

4 Selecteer in het menu Afdrukken. Hierdoor wordt een afdrukvoorbeeld weergegeven van de informatie voor de geselecteerde contactpersoon.

5 Druk op de blauwe Print-knop om af te drukken. Hierdoor zal uw printer de contactgegevens afdrukken.

Methode 6 Contacten labelen

1 Klik in de linkerzijbalk op de knop Label maken. Deze optie vindt u aan de linkerkant van de pagina onder het kopje “Labels”.

  • Als je deze knop niet ziet, kijk dan naast de kop Labels voor het pictogram Afbeelding met de titel Android7expandmore.png.
  • Als u bepaalde contacten wilt groeperen of als u groepen regelmatig e-mailt, zijn labels handig. Om een ​​bericht naar iedereen in die groep te sturen, typ je de naam van het label in het veld Aan in je volgende e-mail.

2 Voer de naam in van het label dat u wilt maken. Dit label kan worden gebruikt om contacten toe te wijzen en later te groeperen.

3 Klik op de knop Opslaan. Hiermee wordt uw nieuwe label gemaakt en opgeslagen.

  • Uw nieuwe label wordt weergegeven onder de kop Labels in de zijbalk.

4 Klik op het pictogram ⋮ naast de naam van een contact. Het staat aan de rechterkant van de pagina. Het opent uw contactopties.

5 Selecteer het label waaraan u dit contact wilt toewijzen. Er verschijnt een blauw vinkje naast het geselecteerde label in het vervolgkeuzemenu.
U kunt meerdere labels aan één contactpersoon toewijzen.

6 Wijs nog een contactpersoon toe aan uw label. Dit zal je helpen contacten te groeperen en ze gemakkelijk samen in een lijst te zien.

7 Klik op het label in de linkerzijbalk. Dit opent de lijst met alle contacten die aan dit label zijn toegewezen. U kunt uw gelabelde contacten bekijken en hier bewerken.

Het is van cruciaal belang om te bepalen hoe u contactpersonen in Gmail beheert
. We hopen dat dit artikel u zal helpen het probleem op te lossen en de vraag van de gebruiker over het beheren van contacten in Gmail te beantwoorden. Als het probleem is met het exporteren, bewerken en verwijderen van uw Gmail-contacten. blijft bestaan na het volgen van deze handleiding, kunt u contact opnemen met onze Gmail bellen technische ondersteuning thee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: